zaterdag 2 februari 2013

Hazelnootkoekjes

Ingrediënten:

- 100 gr. Hazelnoten
- 150 gr. Zachte boter
- 95 gr. Bruine basterdsuiker
- 185 gr. Bloem

Dit recept is gebaseerd op 30 stuks

Bereidingswijze:

• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Bedek twee bakplaten met bakpapier
• Bak op een bakplaat de hazelnoten 5 minuten tot ze licht goudbruin zijn
• Wikkel ze 2 minuten in een theedoek en wrijf ze daarna flink in de theedoek (alsof je ze droog maakt), zodat de vliesjes loslaten
• Laat de hazelnoten goed afkoelen en maal ze daarna fijn in een keukenmachine of plet ze eerst met de platte kant van een mes en hak ze daarna fijn
• Snij de boter in blokjes en mix deze met de bruine basterdsuiker tot een lichte, romige massa.
• Voeg de hazelnoten toe en mix nog een keer
• Doe de bloem erbij en mix even tot je een kruimelige massa hebt
• Kneed deze massa tot een zacht deeg
• Rol 2 afgestreken theelepels van het deeg tot balletjes en leg die op ruime afstand van elkaar op de bakplaten
• Plet de balletjes tot ze ongeveer 4 centimeter in doorsnee zijn
• Bak de koekjes in 20 minuten gaar op 180 graden tot ze licht goudbruin zijn en laat ze dan op een rooster afkoelen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten