vrijdag 24 augustus 2012

Appelcake met rozijnen

Ingrediënten:

- 1 pak Rührkuchen (Kaufland 0,89 euro)
- 200 gr. Zachte boter of margarine
- 3 eieren (maat M)
- 30 ml. Melk
- 4 appels
- 125 gr. Rozijnen

De cake de ik heb gemaakt is maar voor de helft met appels belegd, de bovenstaande ingrediënten zijn gebaseerd op een cake die helemaal is belegd met appelschijven.

Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Vet de vorm in met boter en paneermeel of bakspray
• Volg de instructies zoals beschreven op het pak Rührkuchen
- Doe de bakmix, boter, eieren en melk in een kom en mix de ingrediënten p de hoogste stand ongeveer 3 minuten tot een gladde deeg
• Doe de rozijnen bij het beslag en schep deze erdoorheen tot het verdeeld is
• Doe de deeg in de vorm
• Snij de appels in schijfjes en leg deze bovenop de deeg
• Zet het beslag in de vorm ongeveer 45-50 minuten in de oven



Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. ik ben trouwens nog aan het wachten op het recept van die currosachtige dingen met chocolade:D

    BeantwoordenVerwijderen