zondag 19 augustus 2012

Stroopwafelcake

Op basis van 't recept van Lonneke heb ik de stroopwafelcake met Oud Hollandse Tulband van Koopmans gemaakt.



Ingrediënten:
- 1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband (1,69 euro)
- 50 ml. Melk
- 4 eieren
- 175 gr. Roomboter of margarine (op kamertemperatuur)
- 2 theelepels kaneel
- 250 gr. stroopwafels

Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 160 graden.
• Vet de cakevorm in met boter en paneermeel of bakspray.
• Volg de instructies zoals beschreven op de mix van Koopmans:
- Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
- Voeg de tulbandmix, de eieren, de melk en de kaneel in één keer toe.
- Roer en geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
- Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een luchtig beslag.
• Breek de stroopwafels in stukjes en schep dit door het beslag tot het goed verdeeld is.
• Doe het beslag in de cakevorm en zet het ongeveer ’n 60 minuten in de oven



Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten