vrijdag 31 augustus 2012

Kaasflappen met bechamelsaus

Ingrediënten:

Bechamelsaus:
- 25 gr. boter
- 30 gr. bloem
- 300 ml. melk
- zout
- peper
- nootmuskaat

Kaasflappen:
- 150 gr. kaas aan een stuk
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 100 gr. geraspe kaas

Dit recept is gebaseerd op 10 stuks.

Bereidingswijze:

Bechamelsaus:
* Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem erdoor
* Roer door de mix van boter en bloem tot er een glimmend papje ontstaat
* Voeg de melk toe
* Roer goed door en breng de mix op smaak met zout, peper en nootmuskaat
* Kook de saus ongeveer 2 minuten en laat hem afkoelen

Kaasflappen:
* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Kluts het ei en bestrijk de randen van het bladerdeeg ermee
* Snij de kaas in blokjes en leg 2-3 blokjes op het bladerdeeg
* Schep ongeveer een halve eetlepel bechamelsaus over de kaasblokjes heen
* Vouw de flappen dicht en druk ze goed aan
* Leg de flappen op een bakplaat met bakpapier
* Bestrijk de bovenkant van de flappen met ei en bestrooi ze met geraspe kaas
* Bak de flappen ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn


Nogmaal met dank aan d'r pap, mijn assistent voor vandaag :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten